BaanBeeld
beeldende coaching

BaanBeeld - beeldende coaching -
ondersteuning bij bewustzijns -en veranderingsprocessen


Na de opleiding als kunstzinnig therapeut aan de Hogeschool Leiden ben ik sinds 2008 gestart met een eigen praktijk ‘BaanBeeld’ in Den Haag. Het kunstzinnig werken zet ik coachend in bij ontwikkelingsvragen en bewustwordingsprocessen van mensen die persoonlijk en/of professioneel een nieuwe stap willen of moeten zetten en daar wegwijzers bij kunnen gebruiken. Met kennis, ervaring en inzicht weet ik de intrinsieke kracht en individuele eigenschappen van deelnemers te belichten en naar boven te halen. Ook heb ik veel ervaring in het inzichtelijk maken en in beweging brengen van veranderingsprocessen, individueel en in groepen.

Leven en werken vanuit balans tussen hoofd en hart I Bewust worden en vergroten van je innerlijke vermogens I Je vitaliteit vergroten en weerbaarheid opbouwen I Creatiever zijn…ook probleemoplossend I Goed bij jezelf kunnen blijven en grenzen leren aanvoelen I Voorkomen of herstellen van burn-out I Persoonlijk leiderschap I Innerlijke krachten en kwaliteiten gaan herkennen en deze zichtbaar bereikbaar en werkbaar helpen maken

"Basically, I no longer work for anything but the sensation I have whilst working"

Albert Giacometti, sculptor

Burnout – Vitaliteit

In een tijd waarin steeds meer van ons gevraagd wordt en in een steeds hoger tempo, bestaat de neiging om roofbouw te plegen op de eigen energie. Dit kan leiden tot uitval door ziekte, burnout, irritatie en slechte relaties. Kortom we lopen vast of raken uit balans.Om dit te voorkomen om van te herstellen het essentieel om te werken aan vitaliteit en innerlijk evenwicht.Kunstzinnig werken speelt een aantoonbare rol in het aangaan van de verbinding met jezelf, je vitaliteit en innerlijk evenwicht. Bezig zijn met kleur, vorm en beeldende technieken biedt een verfrissende invalshoek. Het geef je meer inzicht in zichzelf: het onzichtbare wordt in beeld gebracht.

Creativiteit & balans

Beeldend werken spreekt de rechter hersenhelft, het ‘gevoel’ aan: waar het hoofd nog het een en ander kan rationaliseren en in stand kan houden, daar wordt gevoelsmatig van alles in beweging gezet!Voor een goede vitaliteit is samenwerking tussen de twee hersenhelften essentieel: logica en intuïtie moeten met elkaar in balans zijn. Werk je teveel vanuit de logica, de analytische linker hersenhelft, dan ga je een deel van je potentieel missen.Door balans te hervinden en te leren hoe je deze behoudt, wordt je innerlijk sterker en behaal je betere resultaten. Je wordt zelfbewuster en ziet andere mogelijkheden. Je leert je echte drijfveren kennen en kunt van daaruit handelen.

Ervaringen deelnemers

“Wat binnenin mezelf zit, dat heb ik op intuïtieve wijze leren herkennen en vertrouwen, waardoor ik nu steviger in mijn schoenen sta.”“Doel was om mijn grenzen beter te bewaken en mijn assertiviteit te trainen. Ik ben van nature geneigd om problemen op te lossen door er veel over na te denken. Ik leerde nu om meer op mijn gevoel te vertrouwen. Tijdens de sessies werd afwisselend getekend en gesproken. De combinatie van creativiteit en praktische tips heeft mij uiteindelijk enorm geholpen”."... werken aan je eigen kunstwerk en daar achteraf over praten kan enorm verhelderend zijn. Alleen al de constatering dat niet alleen het resultaat maar de weg ernaar toe belangrijk is."


Ontdek jouw talenten & persoonlijke kwaliteiten

In het dagelijks leven lopen we gemakkelijk aan onszelf voorbij waardoor we soms een onvolledig beeld van onszelf hebben. Als we onverwacht voor nieuwe keuzes komen te staan vallen we zo mogelijk terug op anderen om een goed beeld van onszelf te krijgen in de (nieuwe) situatie. Soms heb je moed nodig om zelf een stap in een nieuwe richting te zetten en nieuwe mogelijkheden in jezelf aan te spreken. De visie dat in ieder mens een eigenheid besloten ligt, maakt persoonlijke kwaliteiten en drijfveren zichtbaar en inpasbaar.De zelfwerkzaamheid in relatie tot nieuwe keuzes en andere mogelijkheden wordt door beeldend te werken aangesproken; van binnenuit veranderen om steeds meer jezelf te worden.Werken met kleur en vorm en beeldende technieken biedt een verfrissende en verrassende invalshoek om jouw talenten en persoonlijke kwaliteiten in beeld te krijgen. Het helpt je bewust worden van wat je in huis hebt!

Helend tekenen

Het hoeft geen kunstwerk te worden en ook niet mooi te zijn of opgehangen te worden. Vaak hoor ik iemand zeggen: "ik kan niet tekenen". Dat is ook helemaal niet nodig om toch een gewenst resultaat te bereiken, namelijk om tot jezelf te komen, expressie te geven aan wat er vanbinnen leeft, zonder dat je dat misschien weet. Heel verrassend en helend kan het zijn om de kleuren te laten spreken, de vormen te vinden om datgene uit te drukken wat gezien wil worden door jou.

Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking: info@baanbeeld.nl